Известие

Collapse
No announcement yet.

Открих нещо, ама не знам какво е :)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Открих нещо, ама не знам какво е :)

Така колеги, понеже имам навика да намирам от малък някакви работи дето нетрябва..... Исках да си нулирам километража, обаче не бях завъртял ключа и си викам: леле че съм зле и съответно натискайки копчето завъртях ключа, и... Магия! Там където има попринцип изминали километри от създаването и настоящи изминали километри нямаше цифри.... Пред очите ми минаха някакви букви дакажем само: LLLLLLLL, после някви други и после се оправи.... Идей?!
    Alfa Romeo 146 1.6i 16v t.s. 2000г.

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E8%EC%E2%EE%EB

Ето една тема по въпроса,но така и не се разбра дали тези символи значат нещо.
    sigpic

Comment

Ми колега аз това го четох, ама няма почти нищо общо освен FFFFFF и LLLLLL. Комбинациите въобще не са същите и има още 5,6 Букви които се изписват последователно: оооооо, ГГГГГГГГ, КККККККК, ollollollolloll и т.н.
      Открих какво значат някой от тях. Първо повтарянето на букви изразява константа. Ако LLLLL'тата заемат и 2та реда без да има друга буква, значи че колата харчи същото количество бензин/дизел на 100 км както и в началото, като горе е за градско долу е за извънградско. ollollolloll е за маслото дали е в норма за да не отваряш капака. Поне така ми каза един механик. Информацията за сега не е подтвъдена обаче, но като карах до морето забелязах разлика в долните LLLL'та. Бяха на отиване с 1 по-малко (бях и по-лек) а на върщане си бяха в нормата.
      Alfa Romeo 146 1.6i 16v t.s. 2000г.

Comment

колеги при мене на алфата (боксер 1351 кубика) 95 набор показва други неща не като описаните от вас ще ги снимам по-късно и ще ги кача да ги видите и ако може някой да каже какво що е , но при мене няма LLLLLLL nito KKKKK или нещо от тоя род....ще снимам и ще кача по-късно Поздрави
        Алфа Ромео 156 1.9 JTD 10/2004
        Алфа Ромео 145 1.3 Boxer
        Алфа Ромео 33 1.3 Boxer

Comment

Стига бе, кви са тия послания...то ако верно можеше да показва тия неща да бяха праснали едно бордче
          Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
          Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
          BMW 328i

Comment

Първоначално публикувано от bios_rage Покажи съобщение
            Ми колега аз това го четох, ама няма почти нищо общо освен FFFFFF и LLLLLL. Комбинациите въобще не са същите и има още 5,6 Букви които се изписват последователно: оооооо, ГГГГГГГГ, КККККККК, ollollollolloll и т.н.
            Открих какво значат някой от тях. Първо повтарянето на букви изразява константа. Ако LLLLL'тата заемат и 2та реда без да има друга буква, значи че колата харчи същото количество бензин/дизел на 100 км както и в началото, като горе е за градско долу е за извънградско. ollollolloll е за маслото дали е в норма за да не отваряш капака. Поне така ми каза един механик. Информацията за сега не е подтвъдена обаче, но като карах до морето забелязах разлика в долните LLLL'та. Бяха на отиване с 1 по-малко (бях и по-лек) а на върщане си бяха в нормата.
            До сега прелиствах книжката на колата и не успях да намеря нищо по темата. Ако е така както казваш би трябвало да има нещо за тея показания. Това за разхода ако го има, би трябвало да е изведено на таблото за по лесен достъп. Пък може и да е някакъв таен език на механиците.
            EDIT: Между другото аз не съм проверил моята какво изписва. Май ми е развалено копчето щото като го натисна само него нищо не става
            sigpic
            145 1.6ts 16v 97г.

Comment

не мога да кача снимките нещо,но ще пробвам да го напиша тук който символ не успя да изпиша ще го обясня в скоби
              значи при натискане на бутона за нулиране на дневния километраж и даване на контак първо ми изписва това:
              ||=UU=||
              ||=|| ||km
              при следващо натискане на бутона за нулиране на километража виждам това:
              (три тиренца едно над друго,като знака за равно,но с още една черничка) U== (и пак знака в началото) и под него (знака с 3-те чертички) П (пак същия знак).(пак същия знак) два интервала и нещо като това | , но на половина
              при трето натис:
              888888
              888.8km

дано сте ме разбрали ако успея утре да кача снимките ще го направя да го видите по-нагледно
              Алфа Ромео 145 1.3 Boxer
              Алфа Ромео 33 1.3 Boxer

Comment

Ето снимки - остана някой да разбере и какво означава това...
                Attached Files
                sigpic
                Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Първоначално публикувано от serafim Покажи съобщение
                  Ето снимки - остана някой да разбере и какво означава това...

абсолютно същото е при мен само дето не можах да кача снимките....
                  Алфа Ромео 145 1.3 Boxer
                  Алфа Ромео 33 1.3 Boxer

Comment

нищо не означава. само сервизен тест на електрониката и дисплея.
                    точка

Comment

Working...
                    X